10.4 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Звездна акция на пътя

По забавен начин бе разннобразен уикенда на най-малките футболисти от ДФК „Звездичка”. Десетки футболни дарования от детските градини получиха ценни уроци за пресичане на светофар и пешеходна пътека. Както на тренировките по футбол, малчуганите усвояваха всичко на един дъх.

Организаторите бяха се погрижили да изградят специална за целта инфраструктура в спортна зала „Царството на футбола”. Инструкциите бяха като от детска енциклопедия. Включени бяха и родителите защото в тази крехка възраст, техните наследници са в тяхната компания извън учебното заведение.

За да се задържи по дълго време вниманието на малките футболисти, бяха правени паузи, а в тях треньорите опресняваха футболните знанията на своите възпитаници. Движеща сила на мероприятието освен „Звездичка” бяха и фондация „Безопасни улици от Валя” с председатели Петър Алексиев и Мария Димитрова. По паметливите си спомнят, че двамата бяха основни конкуренти за приза „Бург на годината за 2013 година”.

Статуетката спечели младия господин, но на церемонията той постъпи джентълмеснки и я подари на своята претендентка. Тя оцени жеста тогава и помоли за съвместни инициативи за вбъдеще. „В последно време шофьорите масово осигуряват предимство на пешеходците, които пресичат на зебра. Вероятно това се дължи и на завишените санкции – глоба от 100 лева и отнемане на осем контролни точки. Възрастните хора и малките деца са най-рисковите групи, те са и най-уязвимите. За страната тази категория е сред най-пострадалите в тежки катастрофи и това ни провокира да организираме нещо заедно и полезно за подрастващото поколение” категорични са двамата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук