11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Здравка Кръстева, „Модерна България“: Гласувах за граждански пробив в системата

За граждански пробив в системата призова водачът на Гражданска листа „Модерна България“ Здравка Кръстева, след като упражни правото си на глас рано тази сутрин в изборната си секция в ОУ „Княз Борис I” в Бургас.  Кръстева, която бе сред първите гласували веднага след началото на изборния ден, бе категорична, че за да се неутрализира купения вот, трябва да се гласува активно.

За какво гласувахте?

За граждански пробив в системата, за да има наистина промяна, да се въведат форми на граждански контрол върху политици, закони и монополи.

Какви са очакванията Ви за този вот на база на вчерашните разкрития на прокуратурата?

Това, което се случи вчера, е отвратително. Чест прави на прокуратурата, че направи това разкритие преди изборния ден, но се поставя под съмнение самата легитимност на изборите. Днес никой не знае дали няма предварително отпечатани бюлетини, вече транспортирани до различните региони. И много тежка сянка се хвърля върху честността на изборите.

Какво ще кажете на избирателите, които още не са упражнили правото си?

Единственият начин да се противодейства на тези, които се опитват да подменят вота, да фалшифицират резултатите, е като се гласува масово. Когато се излезе масово да се гласува, това вече трудно може да се промени от недобросъвестни хора и политически сили.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук