12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Приеха „Синя зона“ в Бургас. Левче за час!

До края на есента в Бургас ще бъде въведена „Синя зона“ за паркиране. Леки коли и камиони до 2,5 тона ще паркират срещу заплащане в централната част на града. Освободени от такси ще бъдат само автомобилите на общината, полицията, пожарната, линейките и ДАНС. Живеещите в „синята зона“ ще паркират с отстъпки срещу специална карта и годишен абонамент, а хората с увреждания ще бъдат освободени от такса. Паркирането в специалната зона ще става по два начина – с талони или с SMS-и. По всяка вероятност тарифите за паркиране в центъра на Бургас, ще варират от 50 ст. до 2 лева в зависимост от времето на престоя. Общината сама ще събира таксите без фирма посредник.

За въвеждането на „синя зона“ в Бургас бе направено и обществено допитване на сайта на общината. Тогава 83% от бургазлии поискаха категорично в града да бъдат обособени зони за кратковременно паркиране. Сега предстои решението за въвеждане на „синя зона“  да бъде прието на общинска сесия в четвъртък и тогава…

Община Бургас вече започна да създава база данни с информация за броя на жителите в централна градска част и техните автомобили. Намерението за обособяване на синя зона ще бъде съгласувано с по-големия проект за модернизация на транспортната схема в Бургас. Той се изготвя с помощта на консултанти  по програма ДЖАСПЪРС, която е инициатива на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук