12.1 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Зелено коте обикаля варненските улици. Фейсбук: Нека боядисат виновника!

Зелено коте приковава погледите във Варна. Не е ясно дали животинката сама е виновна за странния цвят на козината си или незнаен естет е решил да я „разкраси“. Снимки на „зелената котка“ се появиха в социалната мрежа, където жители на морския град са направили цяла страница в нейна чест. 

Нетрадиционната краска на животното предизвика разгорещени дебати. Членовете на групата настояват за разкриването на зоо полоция, по-тежки присъди за гавра с животни и още, и още.

Ето какво пише Валентина Желязкова във Фейсбук: „Чудесно е, че сте загрижени така за животните, но тук не сте прави. Котето си е добре. От няколко години живее в този район и всеки ден го храним. Миналата година, когато започнаха валежите, котето започна постепенно да става все по-зелено и по-зелено всяка сутрин, от което стана ясно, че животното просто нощува някъде, където има оставена боя на прах и при валежите се разтваря. Котето само си е винивно. Това се повтори и тази година при началото на дъждовете. Живо и здраво си е. Опитахме се да го хванем още миналия път, но котето е доста боязливо и бяга. Не се безпкойте, боята ще се отмие. Излишна е тази група и обвинението към „някого“ е неоснователно. Понякога не е необходимо да се прави „от мухата слон“!“

Въпреки обяснението на жената, членовете на групата настояват виновникът за цвета на котето да бъде разкрит и да получи съответно наказание. Част от предложенията са: „Да чисти улици във Варна цял месец“; „Да прибере в дома си поне 10 бездомни котки, за които да се грижи“ и „Нека бъде боядисан и той“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук