16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Зимата идва в 1:03 часа

Точно в 01:03 часа тази нощ настъпва зимното слънцестоене, с което започва астрономическата зима. Днес е и най-краткият ден на годината. И, за да ни е наистина зимно, метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН биха тревога за силен северен вятър утре. „Жълт“ код за явлението е обявен за всички 28 области на страната. 

Облачността ще е променлива, често значителна и от запад на изток на места ще превали слаб дъжд, който в отделни райони ще премине в сняг, но бързо ще спре. Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен, след обяд – до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните, в повечето места, ще са между 4° и 9°. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца. Над планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, с валежи предимно от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.






7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук