11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Зимна приказка за добротата в Несебър

Коледно настроение, чаша топъл чай, снимка с белобрадия старец и благотворителен базар предложи тридневното събитие, наречено „Зимна приказка“ в Несебър. Проявата се състоя в Демонстрационния център на занаятите и привлече вниманието на малки и големи. Благодарение на хората с добри сърца, които закупиха ръчно направени коледна украса и картички, дрешки, аксесоари, лакомства и домашно приготвени гозби, бяха събрани 2770 лв. Сумата ще помогне на 5 деца в нужда от община Несебър с по 500 лева и ще бъдат зарадвани с лакомства на стойност 270 лв. деца от бившия дом в Кошарица.

64008

Официалното откриване на „Зимна приказка“ бе направено от кмета на Несебър Николай Димитров, който в словото си пожела от свое име и от името на председателя на Общински съвет Румен Кулев много усмивки, доброта и коледно настроение на всички граждани на общината. Той припомни, че община Несебър се отличава като една от малкото в страната с приоритетна социална политика, а благотворителното събитие е организирано с цел подпомагане на граждани в нужда.

С подбрани изпълнения от своя богат репертоар ФФ „Българка”, ФФ „Македонка”, Хорът за стари градски песни „Блян“, Хорът за стари градски песни „Месамбрия и ТС „Заря”, радваха посетителите на събитието и ги заредиха с празнично настроение.

8777И през трите дни на зимната приказка децата имаха възможност да се срещнат с дядо Коледа, да се снимат с него и дори да си поговорят с добрия старец. Всеки посетител пък можеше да се стопли с чаша топъл чай, както и да разгледа тематичните експозициите, свързани с предстоящите празници, разположени на втория етаж на Демонстрационния център на занаятите. Оригиналната украса в двора на центъра, която радваше окото и създаде екстериор за множество снимки със снежен човек, еленчета, празнична елха и множество усмихнати лица на дядо Коледа, бе направена изцяло от екологични материали.

Събитието бе организирано от община Несебър, Общински детски комплекс, НЧ „Яна Лъскова“ и приятели, а каузата бе под надслов „Подай ръка, бъди благодетел!“

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук