12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Златко Димитров: Не съм „калинка“ и не съм се крил, ще съдя Атанас Зафиров за клевета

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД е лично засегнат от думите Атанас Зафиров по негов адрес и възнамерява да потърси съдебна отговорност за клеветите, нанесени му от народния представител от БСП. Обидите са отправени от ефира на една телевизия и по-късно са широко отразени в различни медии.

Златко Димитров се възползва от правото си на отговор и заявява:

„В стремежа си да изглежда компетентен и убедителен, в рамките на едно изречение господин Зафиров изговори една клевета и три неистини.  Клеветата е, че определи мен, изпълняващият длъжността  изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, като „калинка”. Това понятие обикновено се употребява за хора некомпетентни, „парашутисти”, без стаж и опит, със съмнителен образователен ценз.  Трябвало е господин Зафиров да бъде по- подготвен и да знае, че съм завършил висшето си образование в  Икономическия университет във Варна  /1991 година/.  От 1993 до днес, вече почти 20 години,  работя само в сферата на туризма  и само на  територията на к.к. Слънчев бряг. Преминал съм през всички нива на развитие в туризма, както в държавния, така и в частния сектор – обслужване, администрация, управление. Още през 1995 г. заех длъжността Директор на Централен район Глобус в най-големия курорт на България. От 2001 до 2009 година бях мениджър в Болкан холидейз, туристическа фирма с изключително голям авторитет както на българския, така и на международния пазар. Работил съм съвместно с доайените в туристическата индустрия, благодарение на което натрупах и съответния опит. Считам за обидно и уронващо престижа ми използването на определението „калинка„  по мой адрес.

По отношение на неистините първата е, че съм шеф на борда на „Слънчев бряг” АД. Аз съм изпълнителен директор на дружеството. Председател на съвета на директорите на акционерното дружество е г-н Иво Маринов – бивш зам.министър на икономиката,енергетиката и туризма.

Втората неистина е, че се крия от няколко месеца, за да не свикам общо събрание на акционерите.  Писмото от Министерството на икономиката и енергетика за свикване на извънредно общо събрание е получено в администрацията на 9.10. 2013 г. Още в същия ден съм информирал председателя и членовете на съвета на директорите, но поради отсъствие и ангажираност на някои от тях, като първа възможна дата за заседание бе определена  8 ноември/петък/.

Третата неистина е, че никой не е съобщил на акционерите за предстоящите промени. Господин Зафиров може би не знае, а е трябвало да бъде наясно, че свикването на извънредно общо събрание изисква посочване на точната причина. А тя е една и е обявена в съобщението за свикване на събранието – промени в състава на Съвета на директорите. Съветът на директорите, уважавайки желанието на мажоритарния собственик, ще изпълни ангажиментите си по свикване и провеждане на извънредно общо събрание в законоустановените срокове

Сега,  когато на преден план излиза темата за морала  в политиката, е  крайно време  да спрем да използваме медиите за своето словоблудство. Аз ще се възползвам от възможността да потърся съдебна отговорност за изреченото от господин Зафиров по мой адрес. Надявам се той да не се скрие зад депутатския си имунитет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук