10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Златко Димитров: Засилваме сигурността на туристите в Слънчев бряг /видео/

Сезонът по морето започна със засилени мерки за сигурност. В най- големия туристически курорт Слънчев бряг  от днес има командировани 60 полицаи от вътрешността на страната.

Тази година по морето ще бъдат командировани повече полицаи заради очаквания ръст на туристи.

Румяна Бъчварова –  министър на вътрешните работи. „Очакваме един интензивен и надявам се добър туристически сезон, 730 служители ще бъдат командировани в районите на Черноморието”

От днес по централната алея на Слънчев бряг патрулират и велополицаи. От МВР признават, че най-големият бич за туристите в курорта са кражбите. През лятото тук гастролират джебчии от вътрешността на страната,  разчитайки на небрежността на западните туристи, които оставят скъпи вещи без надзор по заведения или на плажа. Кражбите се видоизменят всеки сезон, а апашите стават все по-изобретателни. Това лято се очаква бум на източването на кредитни карти, тъй като туристите записват ПИН кода на тях.

Цветелина Рандева- говорител на МВР Бургас  – Имахме дори куриозен случай, при който представителка на джебчийски клан се сдоби с 5000 евро от кредитната карта на руска гражданка, отседнала в курортния комплекс

Слънчев бряг разполага с видеонаблюдение. Има монтирани 300 камери на ключови кръстовища.

Златко Димитров- изп. директор на „Слънчев бряг” АД – По-сериозната инвестиция, която направи Слънчев бряг е на контролните пунктове, подмени камерите със цифрови , с по-висока резолюция  с възможности за снимане и вечерта

Самите хотелиери също са засилили охраната по хотелите, специални инструкции е имало и за персонала.

Георги Николчев- хотелиер  – Да се наблюдава за изоставен багаж , да се наблюдава за хора, които наистина показват съмнително поведение.

През този сезон туристите ще могат ще могат да звънят и на горещ телефон, ако станат обект на престъпление.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук