11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Златни медали за отбора по Джу джицу- Бургас на Държавно първенство

Държавното първенство по Джу джицу за деца, юноши и девойки до 15 г., с участието на повече от 15 деца, сред които и гости от Република Македония, се проведе преди дни в Пловдив. Централният полицейски «Карате и Джу Джицу клуб» – Бургас се включи с пет млади спортиста, които се представиха повече от успешно.

В дисциплината Джу джицу «Дуо» най-малките представители на клуба – Владимир Гайдаров и Димо Стоичков, затвърдиха перфектното си представяне от последните турнири, като отново безапелационно завоюваха златните медали и изправиха публиката на крака. След серията от добри резултати двамата бяха поканени в Националния отбор по Джу Джицу на България за предстоящото през месец септември Световно първенство за деца до 15 години в Кипър.

Другата двойка в дисциплината Джу джицу «Дуо» – Денис Патронов и Тодор Тодоров се представиха фантастично за новосформиран  отбор, като достигнаха до финала. Малко не достигна на двамата състезателя за крайния успех в срещата и за тях останаха сребърните медали.

plovdiv1В дисциплината Джу джицу «Файтинг» при децата до 9 години за първи път излезе Виктор Пеев. Същият направи едни от най-зрелищните срещи в състезанието, като на финала отстъпи с малка разлика и остана на второ място в неговата категория. Другият представител в тази възрастова група – Владимир Гайдаров достигна до полуфинал, където беше леко ощетен от съдийския апарат и остана на трето място. При по-големите деца на възраст 12-14 години – Денис Патронов също достигна полуфинала, където умората от изиграните срещи в «Дуо системата» оказа своето влияние и той остана на трето място.

Треньорите на клуба Венилин Русинов и Радостина Николова останаха удовлетворени от показаното от състезателите на клуба, като изразиха задоволството си, че за първи път в тригодишната история на бургаската школа, състезатели са поканени в Националния отбор на България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук