11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Златни медали на регионалните игри Спешъл Олимпикс

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Бургас завоюва златни медали, като участва със свой отбор по футбол на регионалните игри Спешъл Олимпикс-България.Спортният празник се проведе на 21 април в Спортен комплекс “Славейков” в Бургас.

Отборът на малките футболисти от основно училище “Васил Левски”,кв. “Горно Езерово”-Бургас се представи достойно и победи с цели 7:0 своите съперници от СУ “Св.Св.Кирил и Методий”-гр.Бургас. Учениците от ОУ “Васил Левски” бяха подотвени от своята преподавателка по физическо възпитание и спорт Моника Михалева и от Станимир Желев-специален педагог към РЦ-Бургас. Подкрепа при организацията и реализирането на празника оказаха Станислава Кодева-специален педагог и Станимир Миланов-психолог и председател на спортната комисия към РЦ-Бургас.

special2“Децата със специални образователни потребности за пореден път доказват,че са талантливи и достойни съперници на своите връстници без интелектуални дефицити, като играха с хъс и желание за победа.Участието ни в Спешъл Олимпикс на регионално и национално ниво е традиция, като целта ни е да насърчаваме децата със специални нужди да развиват своят талант и спортни заложби”, каза г-жа Антоанета Стоянова, Директор на РЦ-Бургас.

 

Г-жа Стоянова бе наградена със сертификат за признателност и успешно участие в регионални игри на Спешъл Олимпикс-Бургас 2017, връчен лично от Емил Иванов-спортен администратор на Спешъл Олимпикс-България.

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“ сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Кампанията се подкрепя от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, УЕФА, Български Футболен Съюз, Българска асоциация „Мини футбол“ и фондация „ПроСпорт“ по време на Европейска футболна седмица ‘2017.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук