8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Злато за бургаските деца ръгбисти

Ръгби клуб „Ботев“ – Бургас, от възрастова група деца, участваха на Републиканското Първенство по Ръгби 5 в столицата и завоюваха първото място, което им отреди златните медали.
Съперници на „Ботев“ бяха четири Софийски и един Ихтимански отбор. Ръгбистите на треньора Петко Колев успяха да бъдат най-ефективни и се поздравиха с успех от 30:25 в оспорван финал със силния отбор на 14-то СОУ „Асен Златаров“ -София.

Купата на турнира и златните медали за победителите връчи лично президентът на Българска федерация ръгби и народен представител Атанас Зафиров, който поздрави всички участници и изрази задоволство от нивото на състезанието.
В същото време пет състезателки от женския отбор на Ръгби клуб „Ботев“ – Бургас успяха да подсилят редиците на софийския Академик и  достигнаха заедно до престижното второ място на провелата се Купа България по Ръгби 7 за жени.

14568081_579185872268637_2617045006012316505_nСъстезателките успяха да извоюват 3 красиви победи срещу отборите на „Диви котки“ – Ихтиман, „Тракийски университет“ – Стара загора и „Меркурий“ – София, а срещу класния тим на НСА записаха загуба.  Място сред редиците на Академик София от нашите момичета намериха: Христина Христова, Теодора Видева, Светлана Чобанова, Нели Стоицева и Ивета Колева.
Така, в рамките на две седмици, наши състезатели може да се похвалят със злато – Ръгби 5 деца и сребро – Ръгби 7 жени.

 Мъжкият отбор на Ботев (Бургас) трябваше да играе срещу отбора на Локомотив (Варна) още три мача от държавното първенство по ръгби, но те се отлагат поради разпадане на варненския отбор. Така в Б група отбора остана сам, но отбора на Академик (София) успя да се събере и се върна в  групата.  Сега на Ботев Бургас  предстои ,на 13 ноември, домакински мач с/у тях, а за реванша все още няма определена дата.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук