25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Зонта Бургас събра над 30 000 лв на благотворителен Коледен бал

30 000 лв., в подкрепа на деца таланти,  бяха събрани на благотворителен Коледен бал на Зонта клуб Бургас, който се проведе в петък в главния ресторант на х-л България.

За пореден път дамите от Зонта клуб Бургас се обединиха около каузата да подкрепят талантите на град Бургас, зад която застанаха и повече от 150 души – приятели и гости на Зонта.

На бала бяха представени тазгодишните стипендианти, както и неотразимия хор „Фортисимо“, които също се радват на подкрепата на клуба. Всъпителните думи на г-жа Данаилова – президент на Зонта клуб Бургас и поздравителния адрес от г-н Николов – кмет на Община Бургас, който тя изчете, подчертаха добрия пример и усилията в полза на обществото от страна на дамите от Зонта.

Под вещото ръководство на водещия Башар Рахал, търгът завърши с отличен резултат. Разиграването на предметите приповдигна духа на гостите и допринесе за каузата с 9 000 лева., а за доброто настроение се погрижи Любо Киров.

 

Събитието обедини в едно дами – представители на няколко  Зонта клубове от София, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. Яна Генчева – директор на зонта клубовете за България, Македония и Румъния и специалните ни гости – лейтенант гуверньор Владимира Трачева на Ареа 05 Дистрикт 30 и заместник областния управител на гр Бургас г-жа Турманова застъпиха тезата, че Зонта клуб Бургас е водеща организация в борбата за женски права, ненасилието над жени и млади момичета и подкрепата на млади таланти в област Бургас. В навечерието на бала на зонта клуб Бургас, по инициатива на дамите и с подкрепата на община Бургас, сградата на общинската администрация в града светна в оранжево в знак на съпричастност с проекта на Zonta Internacional Зонта казва НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук