16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Зонта дариха средства от спектакъл за млади таланти

Зонта клуб Бургас и Гранд – хотел и спа „Приморец“ стартираха ключово партньорство в подкрепа на младите таланти на Бургас.

Тази година дамите от Зонта клуб Бургас избраха да обединят сили с хотел Приморец и да се включат в културното събитие Порт Прим Арт фест във връзка с кампанията им „Да подкрепим таланта“.

В сряда, Дамите от клуба, техни приятели и гости се потопиха в магията на театъра с радиоспектакъла на невероятната Цветана Манева „Името, твоето име“ – по Силвия Чолева, режисьор Снежина Петрова. Средствата от билети на спектакъла бяха дарени на дамите от клуба за младите таланти на Бургас.

„ Събитието бе много повече от партньорство. Ние сме изключително щастливи, че социално ангажирана компания като Гранд хотел и спа „Приморец“ и сърдечните им служители избраха стипендианската програма за социална кауза на първото издание на Фестивала на изкуствата – Порт Прим Арт фест – Бургас. Подобни партньорства са много важни за нас, защото без подкрепата на корпоративния сектор и на индивидуални дарители ние не бихме могли да помагаме на талантливите деца на Бургас, на което държим“, коментира Мария Данаилова, президент на клуба. От 2004 година, дамите от „ЗОНТА КЛУБ БУРГАС” – член на Zonta International, работят по проекта „Да подкрепим таланта”. За пореден път и през новата учебна 2017/2018 година, дамите ще подпомогнат изявени таланти в областта на науката, изкуството и спорта – ученици от града и региона. Размерът на стипендията е 1000 /хиляда/ лева годишно. За участие се допускат ученици от 4 клас до 12 клас, които имат класирания от I-во до III-то място в конкурси, олимпиади, спортни или творчески прояви на международно и национално ниво, за последните две учебни години от 2015 до 2017г., среден успех от обучението за последната учебна година – минимум мн.добър 5,00 и средномесечен доход на член от семейството за последните 12 месеца – до 700 лв. Конкурсът се провежда в два етапа – класиране по документи и събеседване с кандидатите, класирани по документи. Документи се приемат до 20 октомври Документи се подават по един от двата начина: на адрес: гр. Бургас, пл.„Баба Ганка” № 5, ет.2- всеки работен ден от 10:00 ч. до 17:00ч. и на електронна поща – попълнените и подписани формуляр и декларация, както и всички други документи, се сканират и се изпращат на адрес: [email protected]. Формулярите можете да изтеглите от тук: http://dox.bg/files/dw?a=f60ff8855f . През годините, дамите от СНЦ „ЗОНТА КЛУБ БУРГАС” са подпомогнали развитието на над 70 талантливи деца.

Гордост за нас – Зонтианки, е че невероятната Цветана Манева се включи и подпомага каузата ни „Да подкрепим таканта“ като дарява нейни лични вещи, които ще се разиграят на търг в традиционния благотворителен Коледен бал, който се провежда в последния петък на месец ноември. Артистичния директор на фестивала г-н Стефан Божков също дарява свои лични вещи за благотворителния търг. Дълбоко сме признателни на големите творци за помощта и е истинско удоволствие и чест, че се включиха.“, сподели г-жа Данаилова, президент на клуба. 
за повече информация за стипендиите:

 

0895777627 Даниела Танева

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук