18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Задържаха лихвари в Карнобат – сред тях и 18-годишен

Полицията задържа лихвари в Карнобат. Задържани са трима души – 34-годишен мъж и 18-годишният му племенник и млада жена. Иззети са: чужда дебитна карта и множество разписки от транзакции. Мъжете са задържани за 24 часа като при извършеното претърсване в дома на единия са намерени и иззети общо 15 дебитни карти на различни лица, три нотариално заверени договора за недвижими имоти и две тетрадки с изписани прякори и парични суми, дадени на граждани. 

Мъжът и жената се занимавали с лихварска дейност от няколко години, давайки различни по размер парични суми назаем на множество живеещи в т.нар. „калайджийска махала“ в Карнобат граждани. При предоставянето на заема в залог вземали дебитната и личната карти, като удържали до 50% месечна лихва върху предоставяните суми. Всеки месец двамата вземали приведените парични суми по картите за детски надбавки и социални помощи и погасявали дадените заеми и лихвите върху тях. Те са стопанисвали и нерегистриран официално магазин, разположен в двора на къщата им в Карнобат.

Там продавали дрехи и други вещи за дома. По първоначалните им обяснения в откритите тетрадки са записвани пазарувалите на версия в магазина, но адекватна информация как са се озовали личните и дебитните карти на тези лица у тях, карнобатлиите не могли да дадат. По случая в Районно управление „Полиция“ – Карнобат е образувано досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук