16.5 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Ивайло Диманов идва в Бургас с “Всички клоуни отиват в Рая”

Поетът с китара Ивайло Диманов ще представи в Бургас новата си книга “Всички клоуни отиват в Рая” днес – 21 ноември, от 18:30 ч. в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.

20 години след първата си книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода – „Площад Гарибалди”, Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата. И продължава да пише.

 

Най-новата му стихосбирка „Всички клоуни отиват в Рая“ е отчаян вик на несъгласие и протест срещу варварите в храма. Поетът ще ни срещне с ловеца на мълнии и делтапланериста Икар, който лети над кукувичата ни държава, с уличния музикант и печалния клоун, осъден по бързата процедура.

Сборникът съдържа 57 мелодии за трубадур и поетическо великолепие.

 

В днешно време, признава творецът, мечтателят е престъпник, а престъпникът има всичко още на 33 – власт, пари, имунитет. А ако някой днес падне за свободата, ще е луд или мъртво пиян…

 

Ивайло Диманов има 8 книги с поезия и разкази, лауреат е на много наши и международни отличия. Пише ърбан поезия за самотници и все още вярва в любовта.

 

В свят като този, в който живеем, стиховете на Ивайло Диманов носят пречистващата сила на ценности, в които той вярва, и магичното обаяние на безспорния му талант.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук