13.8 C
Бургас
неделя, май 12, 2024

Ивайло Дражев атакува евровота в съда и сезира Европейската комисия

  Футболният бос Ивайло Дражев  е пуснал жалба до Върховния административен съд за сериозно нарушение в изборния ден и ще иска касиране на изборите. Дражев каза, че ще сезира и Европейската комисия тъй като във всички изборни книжа не фигурира неговото име. В бюлетината на партия „Българска социалдемокрация“  Ивайло Дражев трябваше да бъде вписан на мястото на Димитър Митев, който пострада при инцидент. С решение на ЦИК беше  разрешено да се задраска грешното име на примерните бюлетини, които са извадени пред секциите. С химикал е добавено името на Дражев. Според Дражев е по-добре още сега да се спре изборния процес и да се отпечатат нови бюлетини отколкото да се насрочват нови избори защото ако ЦИК обяви изборни резултати той ще ги атакува в съда.

Това е най-сериозното нарушение до сега в изборния ден не само в бургаско, но и в цялата страна, коментираха от Районната избирателна комисия. От там обаче обясниха, че единствено ЦИК може да вземе решение, а РИК ще окаже съдействие на Дражев тъй като той бил в правото си.

Говорителят на РИК- Бургас Евгени Мосинов се оплака, че членовете на секционните избирателни комисии работят при нечовешки условия, тъй като температурите в някои класни стаи минават 30 градуса , а в отделни училища дори не се отварят прозорците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук