10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Калфин: В Брюксел се защитават национални каузи, а не се решават партийни въпроси

  Основната цел и задача на кампанията на Коалиция за България е да защитят българския интерес в европейските институции и Европейския парламент . Това заяви в Бургас водачът на евролистата на  Коалиция за България Ивайло Калфин. Националните интереси трябва да стоят над партийните, каза още Калфин. Той посочи ,че Европейският парламент не е място където се решават вътрешно политически въпроси, а се защитават национални каузи.

Един от важните въпроси, които предстоят да се гласуват в ЕП, е за компенсациите за АЕЦ – Козлодуй, посочи Ивайло Кафин. Той посочи, че до сега страната ни е получила 550 млн. евро, но  предстои правителството да направи нови постъпки за искане на нови суми и в тази посока българските евродепутати  могат да защитят националния интерес. Калфин допълни, че  евродепутати от левицата са формирали черноморската политика на ЕС и  са изключително активни в областта на енергетиката, в принципите и начините, по които тя се структурира и вече се говори за обща енергийна политика. Той  допълни, че Европейските избори са по-важни от националните, а крайна цел на левицата е да бъдат първа политическа сила на европейските и на националните избори.

Преди брифинга председателят на областното  ръководство на партията в Бургас Пенко Атанасов честити раждения ден на Ивайло Калфин от името на актива на БСП. Ивайло Калфин получи символичен подарък- макет на кораб, с пожелания за попътен вятър . След срещата с актива на БСП в Бургас Ивайло Калфин, Маруся Любчева ,областният управител Любомир Пантелеев, председателят на областния съвет на БСП Пенко Атанасов и на общинското ръководство на партията Димитър Стоянов се отправиха на среща с обществеността на Средец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук