9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Иван Алексиев: В общината все още не са постъпили конкретни искания от протестиращите

В община Поморие все още не са постъпили конкретни искания от протестиращите. Това каза в изявление на живо кметът на Черноморската община, Иван Алексиев. По думите му, разрешение за провеждане на протестното шествие също не било издадено. „Всеки от протестиращите има лични претенции към местната администрация”, обясни Алексиев.

Вече трета седмица десетина души се събират пред сградата на общината с искане за оставката на кмета. Хората развяват лозунги: „Мафия”, „Ченгета” и „Мутри”.

Алексиев подплати твърденията си за еднолични конфликти на недоволните с община Поморие с официални документи и съдебни решения, касаещи всеки един от тях.

Недоволството срещу Иван Алексиев бе подгрято още през март. Около 30 души тогава окупираха централния площад и поискаха неговата оставка. Хората настояха и за намалянето на данъците и таксите, които през последната година са се увеличили много повече, отколкото в съседните градове.

Кметът на Поморие Иван Алексиев отправи няколко покани към хората, които пискаха да се оттегли. Ползотворна среща обаче все още не се е провела. Предстои общината да заведе няколко дела за дискриминация срещу протестиращите. „Убеден съм, че ще спеелим делата. Вярвам в съдебната система. Сумата ит обезщетението, която ще поискаме ще бъде дарена за деца в неравностойно положение“, каза още кметът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук