11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Иван Алексиев: За един спокоен и уверен утрешен ден

Господин Алексиев остават броени дни до местния вот, имаше ли реален сблъсък на идеи за бъдещето на Поморие?

Нелогично е най-силната партия в България, която в толкова сериозни и трудни времена пое отговорност за управлението, да е атакувана така яростно. Жалко е, че вместо да мислят за хората и всекидневните грижи, опонентите се впуснаха в преследване на егоистични цели. Доволен съм обаче, че истинският разговор за бъдещето на Поморие се състоя. Състоя се в срещите ми с хората по време на тази кампания. За мен това е много важно – да погледна хората в очите и да чуя техния глас и съм удовлетворен, че успяхме да осъществим ползотворен диалог с тях за бъдещето на нашето общо място за живеене.

И какво Ви споделиха те?

Бих искал да споделя, че жителите на Община Поморие наистина виждат постигнатото и реално направеното през последните четири години. Защото това, което успяхме да съградим не е някаква бутафория, нито напудрен пупулизъм, то може да се пипне и да се види, тук на място. Защото хората могат да се разходят по новия кей, да шофират по новоизградени улици, да паркират на нови паркинги в града и да усетят многовековния дух на своя град, по един неповторим начин.

Вие лично доволен ли сте от управленския си мандат?

Разбира се хората осъзнават, че само и единствено с надграждане може да се върви напред, затова съм удовлетворен, че те активно се включват с идеи и визия за бъдещите проекти, които имаме да реализираме като община. Поморийци видяха с очите си как премиерът Борисов лично се ангажира и помогна на града ни. Такава активност сред жителите може да бъде продиктувана само от две неща: на първо място, когато те виждат, че някой се вслушва в мнението им и на второ място – когато разбират, че нещата се случват и родното им място върви в правилната посока.

Какви въпроси вълнуват хората, какво искат да научат?

По време на цялата кампания съм свидетел на това, как дневният ред на обществото се насочва в грешната посока. Продължавам да твърдя, че хората се интересуват от своя начин на живот и как да стане по-добър по места. В Поморие също се нагледахме на такива спектакли от политически хамелеони. Стремежът към власт е болезнена тема и има кандидати готови на абсолютно всичко, за да постигнат крайната си цел. А най-малко си дават сметка гражданите, станали обект на измама от страна на такива политически хамелеони и още по-лошото гласували за тях. Моментът на отрезвяване е много болезнен.

Вие лично на какво заложихте в кампанията?

По време на тази кампания заложих на представянето на постижимите цели, а не на голи обещания. Заложих и на новата реалистична програма за управление на Община Поморие, допълваща и продължаваща постигнатото през изминалите четири години. Хората видяха приоритетите в икономическото развитие и инвестициите, в благоустрояването и строителството, здравеопазването, образованието, културата и в спорта.

Какво очаквате да се случи на 25 октомври?

Много ми се иска да има висока избирателна активност на тези избори – само така ще ограничим купения вот и само така хората ще имат реално представителство в местната власт. От друга страна сега е времето поморийци да покажат на цяла България, че сме най-отговорната община и че хората тук имат истинска гражданска позиция и не им е безразлично какво ще е бъдещето им. Очаквам в неделя поморийци да подкрепят отбора на ПП ГЕРБ. В листата с общински съветници има само стойностни хора – експерти, които са доказали своите качества.

Що за управлeнска максима изповядвате?          И в работата, и в живота се опитвам да се ръководя от принципа на откритост и прозрачност. За мен е важно да съм откровен с гражданите за всичко. Популизмът може да е инструмент в други ръце. Възхищавам се от хората, които имат волята да променят средата, в която живеят към добро. Дължа много на семейството си, затова, че нямам достатъчно време да съм с тях, за което искам да им се извиня и да им благодаря, че ме подкрепят. Благодарен съм на моя екип, за труда, професионализма и всеотдайната им работа. Благодарен съм и на поморийци за подкрепата и за доверието, което ми гласуват.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук