13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Иван Алексиев: Поморие е в топ 5 на най-харесваните курорти у нас

Поморие е в топ 5 на най-харесваните курорти у нас. Това заяви кметът на Поморие Иван Алексиев при откриването на туристическа борса в града в Световния ден на туризма. Тази година градът беше домакин на 18-тия годишен Конгресът на Европейската СПА Асоциация. Именно балнеологията и калолечението ще превърнат Поморие в целогодишен курорт, категорични са от туристическия бранш в града.

Алексиев каза още, че тази година общината ще финансира, участието на туристически фирми и хотели на поне 3 туристически борси. На провелата се в рамките на борсата кръгла маса „Туризъм и водни ресурси” кметът защити идеята, че за да бъде обединен разкъсания туристически  бранш трябва да има Министерство на туризма.

В Поморие беше отчетен един успешен туристически сезон за страната, въпреки слабите приходи.

В борсата в Поморие участват , както български и местни туристически фирми и организации, така и участници от Грузия, Румъния, Русия, Турция, Украйна и др. Със специален щанд се представя Индонезия, а посланикът на островната държава  Бунян Саптомо лично опита коктейлите на учениците от гимназията по туризъм в Поморие.

Интерес сред участниците в борсата предизвика и машината за превръщането на морската вода в питейна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук