11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Иван Бахчеванов – картини от едно пътуване между Созопол и Бургас

Колко мъдрост, емоция, преживяване, символи и знаци можеш да събереш в едно пътуване между Бургас и Созопол. Ако разгледате юбилейната изложба на Иван Бахчеванов в залата на СБХ в Бургас ще намерите отговор за себе си, защото в неговите светове-картини има по нещо за всеки. Едно пътуване „Два пъти пъти по 30 между Созопол и Бургас ( с автобус и лодка)“.

Директорът на Художествената галерия в Созопол навърши 60-години и  показа  картини, вдъхновени от древна Аполония  и от морето, както и  творби –  част от даренията правени от него през годините за църквите в Созопол.

„Острова на птиците”  е картината, която откупи община Созопол и тя ще краси кабинета на кмета Панайот Рейзи.

Иван Бахчеванов е носител на много национални и международни награди. Последната бе Голямата награда на Австрия на името на големия австрийски художник Оскар Кокошка. Неговата картина „ Съня на римския войник в Кохенал” впечатли не само журито, но и многобройната публика по време на симпозиума.

Художникът обича да пътешества по света и с автобус, и с лодка, но по-истински си остават онези трудни и дълги пътувания към себе си. Те се случват нощем, когато застане сам пред платното.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук