17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Иван Вълков: Повтарям, обходът на Малко Търново не фигурира в капиталовата програма на правителството

„Много се радвам, ако са намерени пари за построяването на обходния път на Малко Търново, защото в капиталовата програма не фигурираше финансиране за този участък”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Иван Вълков по повод обвинението от БСП Бургас, че от партията на Бойко Борисов лъжат, че няма средства за тази отсечка, която извежда трафика за Гранично-пропускателния пункт за Турция извън градчето. Иван ВълковПо думите на Вълков, финансиране на този участък не фигурира и в правителствената програма „Региони в растеж”. Според депутата това, че Агенция „Пътна инфраструктура” е пуснала обществена поръчка за изпълнител не означава, че ще бъде направен пътя.

„Днес сме свидетели, че пускат поръчка за един от лотовете за магистрала „ Хемус”, само че през цялото време се говори как ще бъде завършена, без да се знае кога това ще стане. Аз казвам, че няма да бъде завършена до края на 2020 г. Бургазлии помним и една друга сага с пътния надлез Бургас- Меден Рудник, където три пъти се направиха първи копки, така че докато не мине целия процес и не започне реалното строителство на обходния път за Малко Търново не може да се говори, че проектът ще се реализира. Нужни са близо 2 млн.лв.”, уточни Вълков.

Депутатът даде пример и с пътя Бургас- Слънчев бряг, който беше приоритет в предизборната програма на БСП и тази година трябваше да се строи. „Да виждате да е преместено едно паве или един бордюр. Затова докато няма реално строителство не можем да очакваме, че нещо ще бъде завършено”, коментира Вълков. „Същото се случи и със Северния обход на Бургас. В началото на годината бяхме при областния управител и всички общини в областта се обединихме около становището, че това е най-важният проект. Оказа се обаче, че за него също няма финансиране.”

По думите на Иван Вълков, сегашното състояние на „Морска гара” е истински срам. По 2000-3000 туристи от круизите слизат между кранове, сяра и скрап. „Така не се посрещат туристи. В момента има проблем с Украйна и от там се пренасочват кораби за нашите Черноморски пристанища, но ако така ги посрещаме туристите няма да ги задържим. Това не е устойчиво развитие на туризма”, коментира депутатът от ГЕРБ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук