12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Иван Вълков: Сарафово ще продължи да се развива

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков и Христо Будаков се срещнаха с жителите на бургаския кв. Сарафово”. На срещата, която се проведе при пълна зала на читалище „Христо Ботев”, присъстваше и общинският съветник от партията Красимира Маркович.  „Развитието на Сарафово, животът и проблемите на неговите жители, приемам като моя лична кауза, доказал съм го с работата си като общински съветник, и като народен представител. В последните години бяха реализирани много проекти, които подобриха условията за живот на местните хора. Всеки един ангажимент, който съм поемал пред вас, съм намирал начин да бъде изпълнен”, заяви Иван Вълков.

Сред най-големите успехи на правителството на ГЕРБ, жителите на квартала отчетоха изграждането на модерно рибарско пристанище. Новината за този проект е привлякла нови членове в рибарското сдружение от други населени места. Реалзирането му става възможно, след като народните представители от 41-вото НС променят Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. Пристанището в Сарафово е на стойност 10 млн. лв., а финансирането му е осигурено по Оперативната програма „Рибарство“ 2007-2013 г. То ще включва лодкостоянки, хелинг, хладилна база и битови помещения за рибарите, съвременна инфраструктура и  ще осигури безопасността и добрите условия за местните рибари. Това ще помогне за развитие на риболовната индустрия в град Бургас и региона. Ще бъде даден тласък и на идеята за изграждане на Морска градина в квартала, която може да се реализира, след като бъде изградена довеждащата инфраструктура към пристанището.

Жителите на Сарафово, голяма част от които работят в Слънчев бряг, изразиха задоволство от започналото разширение на пътя Бургас – Слънчев бряг. Отсечката Сарафово-Поморие вече е почти завършена. Пътният участък е от голямо значение за Бургаски регион, с разширението му ще се облекчи трафикът и ще бъде повишена пътната безопасност. За превръщането на пътя в четирилентов се говори от години, но правителството на ГЕРБ бе това, което превърна думите в действия.

Присъстващите обсъдиха и друг важен проект, който вълнува местните хора, а именно изграждането на шумоизолираща стена.

„Като жител на Сарафово съм много добре запознат с проблема, който създава шумът от летището. За да се справим с него е необходимо да бъде изградена шумоизолираща стена. Средствата за нея ще бъдат осигурени от такса екология (шум), която ще заплащат излитащите и кацащи самолети на Летището. Въвеждането на такава такса стана възможно благодарение на поправката, която внесохме за промяна в Закона за гражданското въздухоплаване”, допълни Вълков.

От своя страна жителите на Сарафово споделиха, че през последните години кварталът е променил изцяло своя облик, превърнал се е в  по- уютно и модерно място за живот, предпочитано от все-повече млади семейства.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук