16.5 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Иван Гарелов разказа за своите военни филми на „Аполония“

Недалеч и неотдавна” е книгата, която популярният журналист Иван Гарелов представи на Празниците на изкуствата „Аполония” в Созопол.

От богатата си практика той е избрал да разкаже за създаването на документални военни филми – от Близкия Изток, Далечния Изток и Балканите. „Избрах тези филми, които са ми скъпи по една или друга причина, съдържат някаква кауза и са получили признание от зрителите”, обясни авторът пред свои почитатели в Созопол.

Спомените на Гарелов започват от Ливан през 1976 г., срещите с палестинци в Газа и Западния бряг, Израел през 1985 г. Разказва за  палестинеца Ахмед, срещнал за първи път, когато момчето е било 13-годишно, и за неговата съдба.

Авторът описва преживяванията си около потресаващите телевизионни филми, направил в Камбоджа след зверствата на червените кхмери и по време на войната между Виетнам и Китай в края на 70-те години.

Книгата завършва с разказ за делото Антонов и Ватикана и за подготовката и посещението в България на папа Йоан-Павел Втори.

Иван Гарелов описа новата си книга, в която разказва за дългогодишната история на обзорното предаване на БНТ „Панорама” и излага погледа си към телевизията и прехода.

В отговор на интереса на публиката известният журналист, който от 12 години няма собствено тв предаване, информира,, че ще постави началото на нов проект по ТВ7 през октомври. Това ще външна продукция – на продуцентската компания, която прави предаването на Емил Кошлуков – с продължителност час и половина.

„Знам добре силните и слабите страни на тази телевизия, но с журналистката Елена Йончева, с която ще правим предаването, искаме да възродим телевизионния политически коментар, който от години и в момента не съществува у нас”, обясни Гарелов.

В отговор на настоятелен въпрос от залата, Иван Гарелов каза, че морално е на страната на протестиращите срещу правителството на Орешарски, тъй като на улицата са и неговите деца. Но като възрастен човек с богат житейски и професионален опит той си задава смущаващи въпроси, чийто отговори на знае…

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук