14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Иван Гюров- Шливата е избягалият затворник в Бургас

Иван Гюров- Шливата е избягялият затворник в Бургас. Той е успял да прескочи оградата и да се измъкне от охраната на затворническото общежитие „Строител“. Шливата, излежава присъда за разпространение на наркотици, пише „24 часа“.

затвор

Той е получил 4 години лишаване от свобода ефективно, от които му оставали още 9 месеца и именно затова бил преместен в място на по-лек режим.

Последната присъда на Иван Гюров – Шливата е за въоръжени обири на бензиностанции. Той е осъден на 4 години завтор през 2012 г. след споразумение с прокуратурата.

Освен Гюров, още един затворник наркопласьор е пробвал да избяга – Иван Радев, който е с 4 години и 2 месеца присъда. Той обаче се спънал при прескачането и охраната го заловила. Инцидентът е станал между 20:00 и 21:00 часа на 4 май.

Общежитие „Строител“ се намира непосредствено до сградата на затвора и е мястото с най-лек режим. В него се разпределят затворници, които вече са изтърпели по-голямата част от наказанието си и скоро им предстои освобождаване.

Парадоксалното е, че те могат да напускат през деня свободно сградата, тъй като са на работа на обекти, които не са под охрана. Вероятно някакъв инцидент е накарал Г’юров да поеме рискования ход.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук