10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Иван сам показал контейнера, в който изхвърлил телефона на Никол /ВИДЕО/

15-годишният Иван Иванов, който е с повдигнато обвинение за убийството на 11-годишнната Никол Йончева в бургаския комплекс „Меден рудник” беше доведе в съда под засилена охрана. Апелативните магистрати в Бургас разглеждат искането на родителите му за освобождаване и предаване „под родителски надзор”. Донка и Димитър, който днес отново бяха в съдебната зала, отхвърлиха изцяло твърденията, че синът им е извършил зверското престъпление, което потресе 108 блок в „Меден рудник”.

Според прокурорът по делото Георги Ханджиев, момчето само завело униформените до контейнара, в който изхвърлило телефона на малката Никол веднага след убийството. ДНК-протоколи от направени експертизи, вече са част от доказателствата срещу 15-годишния Иван Иванов. Те съвпадат напълно с неговия профил, обяви в кулоарите на съда Ханджиев.

„ДНК експертизите касаят следи по оръжието, с което е извършено убийството и мобилния апарат на Никол. А той обяснил ли е защо има но? Има обяснение, но това са неща от делото, които не следва да коментираме на този етап. Къде е бил телефона на момичето? В контейнер, посочен от момчето, къде го е изхвърлило“, каза прокурорът.

От държавното обвинение съобщиха, че има свидетели, които са разпознали Иван и Никол в района блок 108 в бургаския комплекс „Меден рудник”. Ножът, с който е извършено убийството е намерен на 4-тия етаж на блока, където е изхвърлен след жестокото убийство в асансьора на блока. До момента Иван не е регистриран като дете с психични проблеми. Очакват се назначената съдебно-психиатрична експертиза да установи – страдали Иван Иванов от психическо заболяване. Поредното съдебно заседание по случая с убитото момиче отново остана затворено за журналисти, предвид това, че задържаният за жестокото убийство Иван Иванов е непълнолетен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук