13.8 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Иван Симов е задържаният за двойното убийство в Рудник

 34 годишният Иван Симов от минно селище Черно море е задържан за двойното убийство в село Рудник. Това съобщи директорът на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Мотивът за двойния разстрел е свързан основно с лихварската дейност на убития Стоян Вълчев, но има и личен момент, уточни Димитров. Събрани са достатъчно доказателства, които сочат Иван Симов, като извършител на убийството. Назначени са няколко експертизи, включително и ДНК, но все още няма резултати от тях, каза резследващ полицай Златко Пеев.

 Поискана е постоянна мярка задържане под стража на Иван Симов, който е осъждан за кражби. В момента работи като шофьор в бетонен възел в Слънчев бряг. Припомняме, че убийството стана на 2 октомври.  Трупът на 36 годишна Тодорка Калпаклиева и 46 годишния Стоян Вълчев бяха открити с огнестрелни рани във вилната зона на село Рудник. Убийството е извършено с ловна пушка.

По категоричен начин бе отхвърлена информацията за изнасилване на Тодорка Калпаклиева, като Комисар Димитров изрично уточни, че жената няма никаква връзка с отношенията между убития и извършителят. Те са се градили, подобно на мотива за извършеното престъпление – върху начина на живот на Стоян Вълчев и развиваната от него лихварска дейност, при която са давани суми от няколко стотин до няколко хиляди лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук