13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Иван Шопов остава в ареста

Окръжният съд на Бургас потвърди определение на Районния съд, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иван Шопов, който е с обвинение за блудствени действия срещу малолетни лица. Ако бъде признат за виновен той може да получи до шест години и глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева.

Въззивната инстанция счете, че е правилен извода на първоинстанционния съд, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за участие на обвиняемия в извършване на деянието, в което е обвинен. Това се установява от показанията на двама разпитани свидетели, протоколите за обиск и изземване, също и разпознаване на лица.

Окръжният съд на Бургас споделя извода на Районния съд, че към настоящия момент опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление е налице. Въззивната инстанция счете, че ако спрямо Иван Шопов бъде взета по-лека мярка за неотклонение, той би могъл да осуети разкриването на обективната истина и да попречи за своевременното приключване на разследването.

За потвърждаването на мярката за неотклонение „Задържане под стража“, съдът взе предвид факта, че предстои разследване в насока установяване извършването на същото по вид престъпление от обвиняемия срещу други две деца, едното от които – малолетно, а другото – непълнолетно. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук