14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ивелина Василева: БСП дава зелена светлина за застрояването на Карадере

„В началото на 2013 г. Сергей Станишев провокира мораториум за забрана на строителството на някои от териториите по Черноморското крайбрежие. Специално упомената в проекторешението беше Карадере. Година по-късно правителството на БСП дава зелена светлина за застрояването на местността, която попада в екомрежата „Натура 2000”.brifing В момента там има гора и голям плаж, където човешкото присъствие все още не е оставило сериозен отпечатък”, заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева на пресконференция в Народното събрание днес. Тя продължи така:

През 2013 г. беше лансиран лицемерен и популистки мораториум за забрана на строителството край морето, но само в държавните имоти, а всички знаем, че чувствителните зони отдавна са станали частни. В тази връзка приетият мораториум е пълен фарс, защото:

–         Предлага се мораториум за строителство върху държавни земи, върху които никой не строи.

–         Засягат се само сделки, за които процедурата не е завършила, като въобще не обхващат имотите предмет на заменки и продажби от правителството на Тройната коалиция (каквито са Камчийски пясъци и редица др.)

В същото време:

–         Няма специализирани кадастрални карти

–         Няма обявени зони Натура на местообитанията

–         Няма напредък по ОУП на общините

–         Няма и идея за парк Българско Черноморие

Категорично двете основни характеристики на това управление са популизъм и цинизъм. Правителството се държи като патологичен насилник. Първо приласкава обществото, след което следва агресивен акт  свързан с лична изгода!

Призоваваме правителството да се вразуми и да обърне внимание на факта, че европейската политика е тази, която трябва да следваме. Питането ми към г-н Станишев е, как той в ролята си на председател на ПЕС, и водач на листата за евроизборите, ще обясни това поведение в контекста на европейската политика?

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук