14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ивелина Василева в Поморие: Ще има загуби по ОП „Околна среда“, но няма да са големи

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева инспектира на място изпълнението на проекта за ”Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води” в Поморие както и рехабилитация на ВиК мрежата в Черноморския град. По думите й, към момента спрени пари по еврофондовете няма, но се работи с ускорени темпове за изпълнението на забавените проекти по Оперативна програма „Околна среда”. Загуби обаче ще има, подчерта Василева, но все пак успокои, че няма да са особено големи. Проектите под наблюдение са 39, каза още Василева.

Девет месеца пък престоял проекта за дълбоководно заустване на Поморие в Министерството на околната среда и водите. Черноморската община все още няма разрешение за строенж на съоръжението. Дейностите по пречиствателната станция и рехабилитация на канализацията там се бавят съответно със 7 и 9 месеца. Причината, обвалване на процедурите по строителния надзор.

Според кмета на Поморие, Иван Алксиев, в момента се работи на пълни обороти, тъй като 14 години след изграждането на пречиствателната станция тя се оказва твърде малка за нуждите на града. Алексиев допълни, че откритите археологически находки по преве на строителните работи представляват риск от допълнително забавяне на изпълнението на проекта, но увери, че е създадена добра организация в синхрон със съответните специалисти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук