13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ивелина Василева: Доизграждане на регионалното депо „Братово – Запад” е сред акцентите в програмата на ГЕРБ

Жителите на с. Съдиево, община Айтос посрещнаха водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева. По време на срещата в местното читалище бяха обсъдени възможностите за кандидатстване по Програма за развитие на селските райони, реализирането на проектите за пречиствателната станция в Айтос и регионалното депо за отпадъци, в което общината е един от деветте партньори. Чрез изграждането на регионалната система ще бъде намерено решение на един от основните проблеми в България – управлението на битови отпадъци. През 2011 г. министърът на околната среда и водите в правителството на ГЕРБ Нона Караджова и кметът на община Бургас като водеща от деветте общини подписаха договорът за изграждане на регионалното депо „Братово –Запад”. Проектът е на стойност над 43 милиона лева и е по Оперативна програма „Околна среда”. Първата копка бе направена през 2012 г, а доизграждането на депото е заложено като приоритет в регионалната програма на ГЕРБ-Бургас за следващия мандат.

„Бургас е един от първите региони в страната, който реализира такъв проект. Регионалното депо ще обслужва 210 населени места с население над 400 хил. души. С реализирането му област Бургас ще постигне на 100% съответствие с екологичните изисквания за модерно и ефективно третиране на твърдите битови отпадъци. Изграждането на модерното депо ще има и социален ефект, тъй като общините, които имат модерна система за депониране, ще бъдат освобождавани от такси и начисления”, заяви Ивелина Василева.

Пред присъстващите тя сподели, че удоволствие да бъде начело на листата на ГЕРБ точно в Бургаски регион. „През изминалите 4 години народните представители от ГЕРБ-Бургас работиха постоянно за интересите на местните хора. Заставаха твърдо зад идеите си, реализираха поетите ангажименти и отстояваха бургаските каузи. За мен като бургазлийка е от голямо значение да работя в екип с такива хора”. 

В срещата участие взеха и кандидатът за народен представител Диян Петров и общинският ръководител на ГЕРБ-Айтос Красимир Енчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук