14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Иво Баев дари бащините четки на инициативата „Картини от живота на Апостола“

Синът на художника Георги Баев – Иво Баев дари бащините четки на инициативата „Картини от живота на Апостола“. „Приветствам подобни инициативи, които дават възможност за изява на младите творци да покажат въображение и талант. Баща ми също много обичаше децата“. Това сподели адвокатът Иво Баев при откриването на тематичния пленер. 

Той подари художествени материали – специализирани четки, бои и картони, собственост на художника Георги Баев, които бяха разпределени между всички участници. Събитието събра десетки възпитаници от школите по изобразително изкуство към Общински детски комплекс – Бургас, с ръководители Красимир Зинин, Севина Трайкова и Денислав Белчев, както и ученици от паралелката по изобразително изкуство от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Инициативата стартира с кратък етюд за живота на Апостола, а малко преди това Веселина Таралова, директор на дирекция „Образование“ в Община Бургас, пожела на младите художници рисунките им да се превърнат в послание за Левски. Събитието се проведе в галерия – експозиция „Георги Баев“, намираща се на бул. „Демокрация“ №6, по повод 141 години от гибелта на Левски. Всички участници получиха грамоти и подаръци от Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук