21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Иво Бистрички с изложба в Галерия „Неси“

Галерия „Неси“ и Иво Бистрички ви канят на изложба  „SIMULACRUM“ на 4.08. от 18.30 часа.

Какво стои зад спокойната романтика на парка? Дългите алеи, светлината минаваща през дърветата, дълбокото зелено на кипарисите, лекият хлад, старите паметници и олющените пейки. Място като реликва и съкрална гробница на спомени. pokana_face_webТакива места има много и може би всеки е „минал” през тях. Този умерено континентален климат е попил в кожата на ландшафта и заедно с вятъра се разхожда като заблудено куче между дърветата.

Но това ли е единствената реалност? Не, по скоро илюзия, някаква самоизмама, халюцинация, обобщена визуална картина която е създала душата ни за да намери малко спасение. Там в сенките и тъмните места, има изхвърлени мисли, забравени чувства и скрити любови. Срамни и перверзни случки, оставени бутилки, изхвърлени вещи, мръсно бельо, агресивни надписи на шизофренен поет.

Изложбата изследва разминаването, контраста и наслагването на представите с действителността . Дуалността на това което ни се представя или искаме да виждаме с истинската реалност. Петте произведения включват няколко пейзажа и детайли от Морската градина – Бургас, те са продължение на темата „Перфорация на ландшафта”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук