13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Иво Христов се извини за 80-те процента дебили

Депутатът от „БСП за България“ проф. Иво Христов се извини за изказването си, че 80% от българите са дебилни и не могат да се подпишат.

Той обаче не продаде оставка. „Във връзка със създалата се ситуация и тръгналите спекулации за някои мои думи и изказвания в срещи с обществеността в град Раднево заявявам, че поднасям своите извинения към всички тези, които са били засегнати от едни или други мои непремерени изказвания“, каза Христов пред журналисти.

Скандалът около Христов се разрази, след като на среща с избиратели в Раднево, докато обясняваше защо говорителката на руското външно министерство Мария Захарова не греши, че благодарение на съветската армия са били спасени българските евреи, той каза: „Скандалът с Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство… Класика в жанра! Като отчетеш, че 80% от населението са дебилни и не могат да се подписват… това работи безупречно (…) Какво каза Мария Захарова? – „Не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 хил. български евреи щяха да бъдат депортирани“. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така?“
BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук