16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Идват повече туристи, но за кратко

„Близо 5% достигна ръстът на туристите по българското Черноморие. Имахме спокоен и успешен туристически сезон.” Това каза на среща в Поморие, Румен Драганов от Института за анализи в туризма. Големите проблеми пред българския туристически пазар обаче оставали, а именно краткия сезон и платежоспособността на туристите, която намалява.

„Докато преди години отчитахме 15 – 20% ръст на туристите, то днес отмятаме между 3 и 5%. Тенденцията най-вероятно ще се запази и през следващите години. Решението трябва да се търси в удължаването на сезона и презентирането на възможностите за културен туризъм у нас”, обясни Драганов.

Изключителна възможност за страната ни да привлече туристи се оказват и културните събития, които се организират през летните месеци – фестивали, концерти, изложби. Те обаче също имали нужда от реклама. Тази година браншовиците отчитат и ръст на приходите, които набъбвали до около 6 млрд. лева. Въпреки това, стагнацията на пазара продължавала да се усеща от работещите в бранша, отчете Румен Драганов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук