18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Иде редът на Морската градина в кв. „Сарафово“

Как протича работата по изграждането на новото пристанище в кв. Сарафово, видяха на място народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Димитър Бойчев и кметът на община Бургас Димитър Николов. Портът се изгражда по оперативна програма „Рибарство”. Дейностите на  терен започнаха в началото на ноември и ще продължат 9 месеца. Общата стойност на проекта е 12 милиона лева.

„Дойдох на терен да проследя как реално ще се сбъдне една мечта на рибарите в кв. Сарафово. Десетилетия подред всяка зима вълните чупят лодките на местните хора. След като новият порт бъде завършен те ще бъдат защитени, ще имат нормални условия за труд. Общо предвидените места за лодкостоянки са 104”, коментира депутатът Иван Вълков.

В момента се извършват насипни дейности в акваторията, където ще бъде изградена шпунтовата стена. Оттам започват да се укрепват двата пристъна. „Със завършването на проекта ще бъде облагороден целият район, където ще бъде Морската градина на Сарафово. Мястото ще бъде осветено, ще се изградят складове, покрит пазар и рибна борса. Има предвидено място и за паркинг, за хората които искат да си купят риба или просто да се разходят”, допълни Вълков.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук