9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Иде студ от понеделник

Снеговалежите, които обхванаха голяма част от страната ще спрат. Нови се очакват в края на месеца. Температурите ще паднат още. Времето ще се задържи облачно и ветровито, на отделни места по високите полета със слаби превалявания. Минималните температури ще достигнат до -3 градуса.

Зима - път

В понеделник от североизток ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат още, като в някои градове ще стигнат до -5. Ще има разкъсана, предимно значителна облачност, на отделни места в крайните източни райони с превалявания. От началото на декември постепенно ще се усети леко повишаване на температурите с 1 – 2 градуса.

Снегът, който заваля късно вечерта в петък в Добричко и Разградско, покри за кратко половин България. 50 снегорина бяха изкарани да почистват пътищата в областите Шумен, Търговище, Добрич, Варна и Бургас. Настилките са обработени със сол и луга, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Градовете осъмнаха с лека бяла покривка, но по обяд снегът вече се беше разтопил.

От АПИ препоръчват шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание. Експертите напомнят, че блокирането на движението от коли с летни гуми затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали. В момента 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа и са в пълна готовност за справяне със ситуация на обилни снеговалежи, твърдят от АПИ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук