11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

ИДИЛ пое отговорност за масовото убийство в Калифорния

Бойци на терористичната групировка “Ислямска държава” заявиха, че семейната двойка, която уби 14 души в терористична атака в Сан Бернардино, са били техни последователи, предаде Ройтерс.

Според информацията на Федералното бюро за разследване (ФБР) Ташфин Малик и съпругът ѝ може и да са били вдъхновени от „Ислямска държава“. Въпреки това няма данни нито да са имали директна връзка с ислямистката организация, нито от ИДИЛ да са знаели за съществуването на семейството. Празненството, което съпузите са нападнали, е било организирано за служители на ведомството, в което е работел Сауд Фарук.

Както вече бе съобщено, 28-годишният Саид Фарук и 27-годишната Ташфин Малик нападнаха в сряда център за хора с ограничени възможности в град Сан Бернардино. Те нахлуха в заведението и откриха огън с автоматично оръжие. Загинаха 14 души, а 21 бяха ранени. Двамата нападатели бяха убити.

Засега не са известни мотивите, заради които е предприета атаката.

Заместник-началникът на отделението на ФБР в Лос Анджелис Дейвид Боудич вече заяви, че бюрото определя трагедията в Сан Бернардино като терористичен акт

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук