13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Избират нов управител на „Чистота“ ЕООД

Общинският съвет в Бургас трябва да избере нов управител на  фирма „Чистота”. В спешна докладна записка кметът Димитър Николов информира местните политици, че на 23 юли 2013 г. едноличното търговско дружество „Бургас Шеле Екосервиз” ЕООД се е вляло във фирма „Чистота” ЕООД. Управител на „Чистота” ЕООД е Жеко Чиликов, а на „Бургас Шеле Екосервиз” ЕООД- Анета Младенова.

При преобразуване на съответните дружества договорите на двамата управители се прекратяват и трябва да бъде избран нов управител на новото дружество. В тази връзка общинският съвет като едноличен собственик на „Чистота „ЕООД трябва да избере управител и да определи възнаграждението му и правомощията му. Шест месеца след  1 април 2014 г. , според Търговския закон, дружеството ще се управлява от двамата управители, след което ще бъде обявен конкурс за управител на „Чистота”. До новия конкурс Анета Младенова и Жеко Чиликов ще получават заплата, равна на три средни брутни месечни възнаграждения, но не по-голяма от заплатата на кмета.

В предмета на дейност на двете слели се дружества, освен събиране и транспортиране на отпадъци, ще влезе и експлоатация на депо „Братово” и претоварна станция „Братово”, почистване на септични ями, експлоатация на обществени тоалетни и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук