14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Избухна нов взрив в цех за боеприпаси в с. Иганово

В цеха за утилизация на боеприпаси край с. Иганово са избухнали нови взривове тази сутрин. От пресцентъра на МВР заявиха пред „Дневник“, че тази сутрин е получен сигнал за взривове в 7.10 часа. По първоначална информация няма пострадали, тъй като по това време в цеха не е имало работници. Все още не е ясно какви са причините за взрива.

На 21 март тази година избухна цех в същото предприятие на ВМЗ-Сопот. Към момента официалната версия за инцидента е производствена авария. Движението по подбалканския път София – Бургас е отцепено в района на сопотския квартал „Анево“.
Затворен за движение е път І-6 София – Бургас при с.Иганово, в област Пловдив, поради взривили се складове в района. Органите на „Пътна Полиция“ насочват трафика по обходни общински пътища, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви пред Би Ти Ви, че инцидентът се е случил точно в деня, когато заводът е трябвало да започне работа. Освен това се е запалила продукция, която е била изнесена от предишния взривил се склад и е трябвало да бъде инвентаризирана. Втора случайност в толкова кратко време е силно съмнителна, коментира по Нова телевизия заместникът на Лукарски Любен Петров.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов каза също по Би Ти Ви, че са изпратени два автобуса в село Иганово, с които да се евакуират хората, ако се наложи. За момента 60 души са напуснали домовете си, но останалите отказват, коментира кметът на Иганово Стефан Данчев, цитиран от „Фокус“. Кабаиванов също изрази мнение, че втори инцидент на това място по случайност е съмнителен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук