12.6 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Изверг отряза задните крака на куче във видинско село

Изверг отряза задните крака на куче до видинското село Новоселци, съобщава в-к „Конкурент“. Осакатеното животно е  намерено вързано край колибка до селото, съобщи ветеринарният лекар д-р Ивайло Иванов, при когото е отведено кучето. Той обясни, че кучето е намерено от жена,  която участва в сдружение „Добрина, хуманност, състрадание”. Жената няколко дни е носела храна и вода на кучето и видяла, че никой друг не се грижи за него.

„Обади ми се, за да намерим решение в дългосрочен план за това куче”- казва д-р Иванов. Според него  краката на кучето са отрязани с остър предмет, вероятно преди 10 дни до две седмици. Ще алармираме полицията,  каза д-р Иванов, който също е член на сдружението за защита на  животните.

„Това е много голяма жестокост. До сега нашето сдружение е пускало няколко жалби за малтретиране на животни, но полицията е прекратявала всякакви действия, защото не открива извършителите”-каза Юлия Иванова от същото сдружение.

„До сега от сдружението сме пускали около 4-5 жалби за убити животни. Даже за много случаи не сме съобщавали”, казва още тя. Кучето не може да остане на улицата, защото не може нито да ходи , нито да си намери  храна. Сдружението за защита на животните във Видин търси стопани за осакатеното куче.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук