11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Извозват изхвърлени стари мебели и печки в Бургас по график

 Община Бургас поставя началото на инициатива за извозване на едрогабаритните отпадъци, които задръстват града и представляват неприятна гледка. Лятото е сезон за ремонти и на много места край контейнерите за смет са наизникнали купчини от стари мебели и амортизирани електроуреди.“Едрогабаритни“ са битовите отпадъци, които поради своите размери или тегло не могат да се поставят в съдовете за смет или създават затруднения при товаренето им. Към тях се отнасят: излезли от употреба мебели, печки, хладилници, перални, телевизори и др.В поредната инициатива на общинската администрация за почистване на града ще бъдат използвани допълнително машини, време и труд. Изготвен е специален график за извозването на струпаните вехтории. Община Бургас призовава гражданите да се включат активно и съвестно в инициативата, като изнасят своите едрогабаритни отпадъци и ги поставят до съдовете за боклук съгласно посочения по-долу график:otpadasi.jpgГ Р А Ф И К ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ЕДРОГАБАРИТНИ ОТПАДЪЦИ* Бургас:

1. „Централна градска част“ и к-с „Възраждане“ – всяка първа събота и неделя на месеца.

2. К-с“Братя Миладинови“ и к-с“Лазур“-  всяка втора събота и неделя на месеца.

3. К-с“Славейков“, к-с“Изгрев“ и к-с „Зорница “ – всяка трета събота и неделя на месеца.

4. К-с“Меден рудник“, кв.“Акации“ и кв.“Победа“ – всяка четвърта събота и неделя на месеца. 

                                                                                        

* Квартали и съставни селища:

1. Кв. Сарафово, с. Рудник, м.с. Черно море с. Ветрен, вил. з. „Мин.бани“, с. Банево, с. Изворище, с. Брястовец, с.Миролюбово, с. Драганово, гр. Българово – всяка втора събота и неделя

2. Кв. Лозово, кв. Долно езерово, кв. Горно езерово, кв. Крайморие, с. Равнец, м.с. Върли бряг, с. Твърдица, с.Маринка,

с. Димчево – всяка трета събота и неделя.

В случай, че е пропусната датата за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци за съответния район, гражданите могат да ги изнесат до контейнерите от следващия по график район.

Изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци извън определения график представлява нарушение на чл. 5, т. 4 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на Община Бургас и се наказва с глоба до 5000 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук