24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Извънгабаритни ТИР-ове причинили трагедията в „Ечемишка“?

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предоставила пълния доклад за състоянието на тунелите по републиканската пътна мрежа на регионалния министър. Предстои министърът да се запознае с резултатите и да ги обяви официално.

Междувременно окръжният прокурор на София Наталия Николова заяви за БНТ, че всички длъжностни лица, без значение бивши или настоящи, които имат каквото и да било отношение към поддръжката и безопасността на тунела „Ечемишка“, ще бъдат разпитани.

В сигнал до БНТ строителният предприемач Юлиян Инджов твърди, че извънгабаритни ТИР-ове масово преминават през тунелите и рушат осветлението и конструкцията.

В доклада до министър Попниколов е посочено, че тунелите в страната са 34 – 10 от тях са по трансевропейската мрежа, а 9 са дълги над 400 метра. След доклада се очаква план за действие с мерки за осигуряване на безопасност на тунелите.

Строителните екипи в тунела „Ечемишка“ работят денонощно, за да демонтират осветлението, което ще позволи отварянето на движението. Работници разказват, че осветителните тела се свалят трудно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук