15.4 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

Извънземна намеса в Иганово?

Извънземна намеса в огнения инцидент в Иганово заподозряха местните жители, станали свидетели на взривовете. Сред множеството версии на институциите, които варираха от човешка грешка до саботаж, вчера се промъкнаха и опасенията на хората от Подбалкана, че причината за експлозиите може да е падналият преди седмица метеорит в района, съобщава „Марица”.

В неделната вечер на 15 март над Сопот профуча небесно тяло, оставящо след себе си огнена диря, което падна някъде в планината. Тогава се заговори, че идващият от Космоса обект е бил с размерите на пералня.

След първоначалната пушилка обаче институциите мистериозно замлъкнаха по въпроса, което само разпали страховете на местните и ги накара да свържат във фантастичен сюжет двата инцидента. Други пък мълвяха, че Господ е пратил знамение за предстоящия огнен ад в Иганово и така е била избягната смъртта на работници от ВМЗ.

В събота вечерта на складовата площадка край селото близо два часа гърмяха 2000 ракети и противотанкови гранати. Ударната вълна от експлозиите обаче беше спряна от изградените наоколо защитни съоръжения и не се стигна до човешки жертви. Няма и поражения в околните села. Жителите им обаче панически започнаха да се изнасят надалече още след първия взрив в 19,30 ч., спомняйки си апокалипсиса от 1978 година. Тогава експлозии във ВМЗ убиха двама души, потрошиха прозорците в целия район, а 22 хиляди души бяха евакуирани.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук