14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Извънредна сесия заради пасищата

Пазарните цени за предоставяне на пасища в община Бургас под наем ще съберат общинските съветници на извънредна сесия утре. Местните управници ще трябва да определят праговете на цените за наемане на земеделски площи и ливади за индивидуално използване. Общинската администрация е възложила изготвянето на пазарните оценки на всички имоти на територията на община Бургас. 

ГЕРБ Общински съвет

Комисия, назначена от кмета на Бургас, ще  извърши разпределяне на мерите, пасищата и ливадите на собствениците на животновъдни обекти. За работата на комисията ще се съставя протокол, който подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването му на страните. 

В срок до 15 май 2015 г. пък животновъдите трябва да представят сключените договори в Държавен фонд „Земеделие” за получаване на субсидии по Закона за подпомагане на земеделските производители. Пропускането на срока води до финансови санкции за животновъдите и до невъзможност те да получат предвидените в закона субсидии. това налага провеждането на извънредната сесия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук