16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Извършват се проверки на язовирите в областта

В момента се извършват проверки на язовирите на територията на страната, в това число и в област Бургас, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Оттам уточниха, че след приключване на проверките ще се изготви анализ за състоянието на водоемите и ще може да се даде информация за състоянието на язовирите както в страната, така и в област Бургас.

По препоръки на Агенцията са предложени за закриване два язовира на територията на община Средец. Причината за извеждане от експлоатация на двата язовира е решение на експертен технически съвет след извършване на индивидуална оценка и изготвяне на комплексна оценка за работата, ефективността на язовирната стена и съоръженията към нея, обясниха от ДАМТН.

Процедурата по извеждане от експлоатация и/или ликвидиране на язовирни стени и съоръженията към тях е регламентирана в Закона за водите и Наредба за условията и реда за осъществяване на техническа и безопасна експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях, както и на контрол за техническото им състояние./ ИА „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук