10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Извършена е кражба на 88 620 лв. от банкомат в Созопол

Парите са изчезнали от банкомат, монтиран в сградата на Община Созопол. За липсата им в Районно управление «Полиция» – Созопол е  съобщил от управителя на банков клон в града. При извършения първоначален  оглед не са констатирани следи от взлом по АТМ, както от външната, така и от вътрешната част.

Банкоматът е бил зареден на 27 април  с 120 000 лева от служителите на частна фирма за съпровождане на ценни пратки и пари, като сумата е била разпределена в четири касети, две – с по 20 000 лева и две – с по 40 000 лева, пломбирани с оловни пломби.

В АТМ е поставена и пета касета, празна и пломбирана, в която да се събират отхвърлени от устройството банкноти.

На 11 май, поради отчитане липсата на пари в банкомата, отново са извикани служители на въпросната фирма за ново зареждане.

При отваряне на АТМ е установено, че три от кутиите са с липсващи пломби. Всички кутии са извадени и пренесени до офиса на банковия офис, като при направената справка е установено, че от банкомата, чрез транзакции са изтеглени банкноти в размер на 30 780 лева.

При отваряне на останалата една запечатана касета е констатирано, че същата е празна, а в касетата за отхвърлени банкноти има сума в размер на 600 лева. Липсващата сума от АТМ е в размер на 88 620 лева.

Касетите заедно с двете налични пломби са предадени в Базовата научно-техническа лаборатория за изследване.

Банкоматът се охранява от частна охранителна фирма, която не е отчела нарушения за периода от зареждането му до момента на констатиране на липсите.

По случая в Районно управление «Полиция» – Созопол е образувано досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук