12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Изграждат ВиК и нова здравна служба в Крайморие

Главната задача на Община Бургас при благоустрояването на квартал Крайморие тази година е стартът на проекта за изграждане на нова канализация и водопроводи. Това заяви зам.-кметът Красимир Стойчев при представяне на проектобюджет 2013.

За целта вече е осигурено финансиране в размер на 26 млн. лв. В момента текат процедурите за избор на изпълнител, след чието приключване започва реалното строителство.

Тази година в бюджета на община Бургас са заложени още 75 000 лева за изграждане на нова здравна служба в Крайморие и 30 000 лева за пътни ремонти. Предвиждат се и археологически разкопки при крепостната система Форос, разположена в близост до квартала.

На общественото обсъждане присъстваха десетки жители на Крайморие. Най-много забележки те отправиха към качеството на транспортната услуга, която ползват. Зам.-кметът Стойчев им съобщи, че от тази година ще започне да ги обслужва общинският превозвач “Бургасбус” и до квартала ще пътуват чисто новите автобуси от марката “Соларис”. Обмисля се и оптимизация на графика.

На срещата в квартала присъстваха директорите на дирекции в Общината – Веселин Василев /УКОРС/ и Павлин Михов /Екология/, зам.-управителят на “Бургасбус” Драгомир Чайков, общинските съветници Жечо Станков, Руслан Карагьозов, Виолета Илиева, Панайот Жечков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук