16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Изграждат пасарелка на кръговото до хотел „Мираж“

Предстои изграждане на пасарелка – пешеходен надлез при кръговото кръстовище до хотел „Мираж“. Съоръжението ще предпазва пешеходците и шофьорите от инциденти в този възлов участък от пътната мрежа на града.

Това стана ясно по време на обществено обсъждане на проектобюджета за новата година  в ТД „Изгрев“. хотел МиражЗам.-кметът д-р Лорис Мануелян, главният инженер на общината Веселина Цакова и териториалният директор Пенка Паспалева отговаряха на въпроси, зададени от жители на комплексите „Изгрев“ и „Зорница“.

През 2015 г. трябва да продължи стартиралото в присъствието на Сергей Бубка изграждане на многофункционалната зала Арена. Община Бургас разчита на финансова помощ от правителството за реализацията на този мега проект.

 

Вече стартира строителството на модерен скейт парк до бившия РУМ „Велека“. В ход е и изграждането на нови велоалеи по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Около десетина километра от тях се намират на територията на „Изгрев“ и „Зорница“.

По искане на жителите предстои да се направят нови детски площадки до бл. 2 в „Зорница“ и до бл. 5 – 6 в „Изгрев“.

По време на обсъждането хората направиха справедливата забележка, че в големия парк на „Изгрев“ няма чешма, така че ще се помисли за решаването на този проблем.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук