13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Какво е общото между инцидента във Варна и МОЛ „Галерия“ Бургас?

Продължава издирването на тримата души, които изчезнаха след срутването на хотел в „Слънчев ден”. Това съобщи Стоян Пасев, Областен управител на Варна. Той добави, че цяла вечер екипите са търсили хората, но към момента безуспешно. Пасев изрази надежда, че тримата изчезнали могат да бъдат намерени живи.

„Много се надявам, но за сега нямаме информация за тяхното състояние”, посочи още областният управител. Той добави, че термокамерите не са отчели нищо, като в момента кучето на БЧК търси следи от хората. Пасев посочи, че разчистването става бавно, тъй като има много отломки.

Установено е, че работниците не са имали сключени трудови договори, съобщиха рано тази сутрин от инспекцията във Варна. Първите резултати от огледа на мястото, където бяха затрупани четирима работници показват, че вероятно 10-те етажа на хотела са се срутили наведнъж.

На обекта са били работници на варненска  фирма, наета за събарянето на стария хотел „Вероника“ от „Планекс  холдинг “. Припомняме, че именно „Планекс “ бе фирмата, която изпълни строителството на бургаския МОЛ Галерия. По време на довършителните работи там загина работник. След проверка се оказа, че той е бил служител на „Компас-КП “, която пък е подизпълнител  на „Амит  Кънстракшънс  ООД “, ангажирана с дейностите. Само няколко месеца след откриването на търговския център пък се срути таван в аптека. За щастие след инцидента нямаше пострадали хора. През 2012 година падна и таванът на магазин за дрехи, като бяха ранени продавачка и техник. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук